Moikkamoi!

Teknisistä häiriöistä johtuen en ole päässyt päivittämään blogia liian pitkään aikaan! Kaikkea on ehtinyt tapahtumaan tässä välissä, mutta tämän postauksen sisältö koskee päivää, jolloin kävimme orpokodissa ja slummissa..

Viime tiistaina lähdimme Pattaya-Suomi -seuran mukana jakamaan vähän hyvää mieltä ja näkemään mitä elämä on turistialueen ulkopuolella. Ensimmäinen etappimme oli Big C- ruokamarket, josta haimme ison kasan riisiä, nuudeleita, ruokaöljyä, omenoita ja pieniä sipsipusseja. Tämän jälkeen pysähdyimme Agape Home nimisessä orpokodissa. Tai paremmin sanottuna Agape Home on kokoaikainen päiväkoti slummiperheiden lapsille. Tarkoituksena on antaa lapsille normaali elämän alku ja opettaa heille samoja asioita kuin meille länsimaalaisille päiväkodissa opetetaan. Slummialueiden lapset nimittäin hyvin helposti joutuvat köyhyyden takia väärille poluille.. Pahimmassa tapauksessa vanhemmat myyvät lapsensa orjiksi tai seksiteollisuuteen ansaitakseen rahaa edes jollain tavalla. Agape Homen toiminta pyrkii ennaltaehkäisemään lasten mahdollista kurjaa tulevaisuutta.. Onneksi on ihmisiä, jotka välittävät, sillä meitä vastassa oli noin 40kpl 3-5-vuotiasta hymyilevää naamaa!

Seuraava paikka mihin menimme oli pienen ajomatkan päässä sijaitseva slummialue. Olin jotenkin itsekseni ajatellut, että menisimme maaseudulle, missä elämä oikeasti on armotonta ja pelkkää slummia, mutta pieneksi pettymykseksi alue sijaitsi aivan kaupungin sisällä ja alueella oli 10 peltikattoista tönöä. En tietenkään vähättele yhtään sitä ettei näillä ihmisillä olisi rankkaa ja jokseenkin kurjat olot, mutta skootterit, televisiot ja suurimman osan asukkaiden "hyvinvointikilot" kertoivat jostain muusta kuin mitä olin kuvitellut todellisesta slummista... Mitkään ideaaliset elinolot ei heilläkään tietenkään ole, asunnot olivat tosiaan peltihökkeleitä, sänkyinä he käyttivät pahvilaatikoita ja mattoja, ja voisin veikata että puhtaasta vedestä on pulaa.. Vaikkei slummialue ollut ihan sitä mitä olin odottanut, avasi tämäkin vierailu silmiäni ja omat olevinaan isot ongelmat tuntuvat todella mitättömiltä...

WP_20140930_014-normal.jpg

Kuvassa olemme porukalla käymässä slummialueella.

 

Tämä oli taas tällä kertaa tässä!

Heippahei :)

 

P.s. Tiesitkö että: Joka kolmas maalaisperhe myy esikoistyttärensä seksiteollisuuteen ansaitakseen rahaa. Suurin osa näistä tytöistä tanssii pakosta esim. Bangkokin, Pattayan ja Patongin tyttöbaareissa. Toivottavasti maksavat asiakkaat tajuavat, että mukaansa otettu tyttö on aina jonkun tytär, sisko, lapsenlapsi jne..